Om oss

Home / Om oss

Tommlekollen Friluftsbarnehage holder til på Lillevann st. i bydel Vestre Aker. Barnehagen ble startet opp i november 2012, og er en videreføring av driften i Tommleplassen Friluftspark som ble startet opp av Tomm Murstad sr. i 1946. Tommlekollen Friluftsbarnehage viderefører Tomm Murstads motto; Naturen er den beste lekeplassen for barna ”Opp i høyden, ut i naturen”

Vår visjon er; ”GI BARNA SJANSEN”

Med det mener vi at vi skal hjelpe barna til å bli den beste utgaven av seg selv, gjennom en hverdag preget av harmoni, glede og mestring, i samspill med naturen, med nære voksne som støtter, veileder og ser enkeltbarnet.

Vi har rom for 28 barn i alderen 2 1⁄2 – 6 år. Personalet består av 1 styrer, 2 pedagogiske ledere 100 %, 2 assistenter 100% og 1 assistent 50 % som alle er engasjert i barn, friluftsliv og har ulike kvaliteter og kompetanse. På Tommlekollen har vi 3 kvinner og 3 menn ansatt hos oss.

I Tommlekollen Friluftsbarnehage vil barna få oppleve mange fine og gode naturopplevelser. Vår pedagogiske tanke og grunnsyn tar utgangspunkt i Rammeplan for barnehagen. Der står det at « barna skal få oppleve naturen og undring over naturens mangfoldighet. De skal få kjærlighet til naturen, forståelse for samspillet i naturen og mellom mennesket og naturen.»

Tommlekollen legger stor vekt på friluftsliv og aktivitet i naturen. Naturen er vår arena der lek og læring går hånd i hånd. Med marka som nærmeste nabo har vi en lekeplass, hvor vi har en helårs lavvo med uendelige muligheter, utfordringer og forskning. Barnehagen har 2 kanoer og fullt klatreutstyr som barna får boltre seg med.

Gjennom hele året tilbyr vi ulike kurs barna kan være med på, som skileikskole, alpint, tennis, klatring, all-idrett, snowboard og vanntilvenning. Noen av disse aktivitetene kommer utenom barnehagens ordinære tilbud og det faktureres en kursavgift for de som melder seg på.

Det serveres 3 måltider i løpet av dagen. 2 Snacksmåltider som består av frukt/grønt samt brødskiver, knekkebrød, pizzasnurrer, grøt, suppe, o.l. En gang i uken serverer vi et varmt fiskemåltid laget fra bunn, sammen med en matgruppe. 4 ganger i uken har barna med egen matpakke (Dette fordi vi oppholder oss veldig mye ute, på turer og utflukter).

Tommlekollen har 2 T-bane tilbud der personalet tar i mot barna fra Majorstuen st. (linje 1) og oppover om morgenen, og ned igjen til Majorstuen på ettermiddagen. Dette tilbudet åpner opp for at Tommlekollen Friluftsbarnehage har barn fra flere bydeler.

 

 

Sylvia Lorentzen – Eier og Styrer

Sylvia f. 1976 har jobbet og drevet Tommleplassen Friluftspark i 1998 år. Sylvia er en ildsjel og i november 2012 ble drømmen endelig en realitet da Tommlekollen Friluftsbarnehage ble åpnet. Sylvia er utdannet førskolelærer med fordypning i Bærekraftig utvikling ved høgskolen i Oslo, skileik instruktør, trener 1 alpint og jobber som styrer og pedagog.

 

Elisabeth Risvik –  Pedagogiskleder

Elisabeth f. 1980 kommer fra Hemnes i Nordland. Elisabeth har jobbet i barnehage siden 2000 og er utdannet førskolelærer med fordypning i flerkulturelt arbeid i barnehage fra Høgskolen i Nesna. Høsten 2008 flyttet hun til Oslo og begynte å jobbe sammen med Sylvia på Tommleplassen. I dag jobber Elisabeth som pedagogiskleder på Tommlekollen. Elisabeth er skileik instruktør, og er en engasjert, omsorgsfull og pålitelig person.

 

Even Salvesen – Ped.leder

Even f. 1987 kommer fra Sørlandet. Even har jobbet på Tommlekollen siden høsten 2016 og er utdannet førskolelærer med vekt på natur og friluftsliv ved Dronning Mauds Minne Høyskole. Han har mastergrad i Spesialpedagogikk ved Universitetet i Tromsø. Even er en person som trives best ute i skogen i lag med barna. All pedagogikk kan gjøres utendørs 🙂

 

Markus Thylin – Assistent

Markus f. 1987 kommer fra nord i Sverige, og har jobbet på Tommlekollen siden 2014 som assistent. Markus er glad i skog og mark, og trives derfor best når han kan være ute i skogen med barn og spise lunsj rundt bålet. Han er omsorgsfull og engasjerer seg 100 % i jobben.

 

Julio Fjeldvig – Assistent

Julio f. 1984 har jobbet som assistent hos oss først på Tommleplassen Friluftspark og nå på Tommlekollen Friluftsbarnehage siden høsten 2009. Julio er glad i sport og fotball spesielt, noe som smitter av på barna. Han er skileik instruktør og har kurs innen for friluftsliv. Han er en omsorgsfull og engasjert medarbeider.

 

Bendick Bergel – Assistent

Bendick f.1984 har jobbet som assistent hos oss siden November 2017. Bendick trives godt i lag med barn og voksene, han er veldig engasjert i barnas trivsel på Tommlekollen, pliktoppfyllende og en ekspert til å lære barna å stå på snowboard. Bendick har studert Barnehagelærer og har jobbet på Tommlekollen i vikariat 2015/2016 som pedagog.