Om oss

Velkommen til Tommlekollen Friluftsbarnehave og Turi Sletners Barnehave

Tommlekollen Friluftsbarnehage og Turi Sletners Barnehave holder til på Lillevann st. i bydel Vestre Aker. Barnehagene  er en videreføring av driften av Tommleplassen hyttene som ble startet opp av Tomm Murstad sr. i 1946. Vi viderefører Tomm Murstads motto;

Naturen er den beste lekeplassen for barna

”Opp i høyden, ut i naturen”

Vår visjon er; ”GI BARNA SJANSEN”

Med naturen som arena, skal barnehagen tilrettelegge for erfaringer som gir opplevelse av mestring, følelse av egenverd og livsglede. Vår tilrettelegging skal være preget av å skape tillit og harmoni gjennom gode kompetente voksenpersoner som støtter, veileder og ser det enkelts barns behov og potensial.

Tommlekollen har plass til 28 barn i alderen 2 1⁄2 – 6 år. Personalet består av  2 pedagoger,  3 assistenter og 1 styrer. 

Turi Sletners har plass til 34 barn i alder 1 – 6 år. Personalet består av 4 pedagoger, 4,5 assistenter og 1 styrer.

I våres friluftsbarnehager vil barna få oppleve mange fine og gode naturopplevelser. Vår pedagogiske tanke og grunnsyn tar utgangspunkt i Rammeplan for barnehagen. Der står det at « barna skal få oppleve naturen og undring over naturens mangfoldighet. De skal få kjærlighet til naturen, forståelse for samspillet i naturen og mellom mennesket og naturen.»

Begge barnehagene legger stor vekt på friluftsliv og aktivitet i naturen. Naturen er vår arena der lek og læring går hånd i hånd. Med marka som nærmeste nabo har vi en lekeplass, hvor vi har en helårs lavvo med uendelige muligheter, utfordringer og forskning. Barnehagene har 2 kanoer og fullt klatreutstyr som barna får boltre seg med.

Gjennom hele året tilbyr vi ulike kurs barna kan være med på, som skileikskole, alpint, tennis, klatring, all-idrett, snowboard og vanntilvenning. Noen av disse aktivitetene kommer utenom barnehagens ordinære tilbud og det faktureres en kursavgift for de som melder seg på.

Både på Tommlekollen og Turi Sletners serveres  det tre måltider i løpet av dagen. To snacksmåltider som består av frukt/grønt samt brødskiver, knekkebrød, pizzasnurrer, grøt, suppe, o.l. En gang i uken serverer vi et varmt fiskemåltid laget fra bunn, sammen med matgruppen. Barna har med egen matpakke fire dager i uken (Dette fordi vi oppholder oss veldig mye ute, på turer og utflukter). Vintersesongen serverer barnehagen to varmemåltider i uken.

Vi har 2 T-bane tilbud der personalet tar i mot barna fra Majorstuen st. (linje 1) og oppover om morgenen, og ned igjen til Majorstuen på ettermiddagen. Dette tilbudet åpner opp for at vi har barn fra flere bydeler.

Sylvia Lorentzen – Eier og Styrer i Tommlekollen Friluftsbarnehage og Turi Sletners Barnehave

Sylvia f. 1976 har jobbet og drevet Tommleplassen Friluftspark i 1998 år. Sylvia er en ildsjel og i november 2012 ble drømmen endelig en realitet da Tommlekollen Friluftsbarnehage ble åpnet. August 2022 overtok hun eierskapet til Turi Sletners Barnehave.

Sylvia er utdannet barnehagelærer med fordypning i Bærekraftig utvikling ved høgskolen i Oslo.  Itillegg er hun skileik instruktør og trener 1 alpint.

 

 

Ansatte på Tommlekollen Friluftsbarnehage

Elisabeth Risvik –  Pedagogisk leder

Elisabeth f. 1980 kommer fra Hemnes i Nordland. Elisabeth har jobbet i barnehage siden 2000 og er utdannet førskolelærer med fordypning i flerkulturelt arbeid i barnehage fra Høgskolen i Nesna. Høsten 2008 flyttet hun til Oslo og begynte å jobbe sammen med Sylvia på Tommleplassen. I dag jobber Elisabeth som pedagogiskleder på Tommlekollen. Elisabeth er skileik instruktør, og er en engasjert, omsorgsfull og pålitelig person.

 

Even Salvesen – Pedagogisk leder

Even f. 1987 kommer fra Sørlandet. Even har jobbet på Tommlekollen siden høsten 2016 og er utdannet førskolelærer med vekt på natur og friluftsliv ved Dronning Mauds Minne Høyskole. Han har mastergrad i Spesialpedagogikk ved Universitetet i Tromsø. Even er en person som trives best ute i skogen i lag med barna. All pedagogikk kan gjøres utendørs 🙂

 

 

 

Julio Fjeldvig – Medarbeider på Tommlekollen Friluftsbarnehage

Julio f. 1984 har jobbet som assistent hos oss først på Tommleplassen Friluftspark og nå på Tommlekollen Friluftsbarnehage siden høsten 2009. Julio er glad i sport og fotball spesielt, noe som smitter av på barna. Han er skileik instruktør og har kurs innen for friluftsliv. Han er en omsorgsfull og engasjert medarbeider.

 
 

Sondre Rismoen – Medarbeider

Startet, Januar 2024

Maricres Rosete Singh – Medarbeider

Startet, Februar 2024

 

Ansatte på Turi Sletners Barnehave

Bendick Bergel – Miljøterapeut 

Bendick f.1984 har jobbet som assistent hos oss siden November 2017. Bendick trives godt i lag med barn og voksene, han er veldig engasjert i barnas trivsel på Tommlekollen, pliktoppfyllende og en ekspert til å lære barna å stå på snowboard. Bendick har studert Barnehagelærer og har jobbet på Tommlekollen i vikariat 2015/2016 som pedagog.

 

Jørgen Andreas Ausel – Pedagogisk leder

Startet August 2023

Silje Rogdo Nes – Pedagogisk leder

Startet, Juni 2023

Paula Garcia Tadeo – Pedagogisk leder

Startet, August 2023

Kristin Bjørnsengen – Pedagogsk leder

Startet, August 2008